TR EN

Yönetici / 2022-09-21

Ancak cam temizliğinin de her temizlik işlemi gibi bazı püf noktaları bulunur. Temizlik malzemesinden silme açısına kadar pek çok ayrıntının cam temizliğinde önemli bir rol oynadığı unutulmamalıdır. Ancak her şeyden önce insan sağlığı ön plana alınmalı ve özellikle yüksek binalarda cam temizliği konusunda profesyonel destek alınmalıdır.

Cam temizliği için artık günümüzde pek çok temizlik malzemesi ve materyal bulmak mümkündür. Pek çok kişinin camlarında tüy kaldığını söylediğine şahit olmak mümkündür. Aslında bu durum cam temizliğinde kullanılan ürünlerin bu iş için uygun olmamasından kaynaklanmaktadır. İşte ışıl ışıl camlara sahip olmak için herkesin bilmesi gereken bazı püf noktalar.

Cam Bezi Kullanın

Cam Temizliğinin Püf Noktaları‘ından biride Camlarınızı her türlü bezle silebilirsiniz. Ancak ne yazık ki her bezle yeterli hijyeni yakalamanız mümkün olmaz. Artık cam temizliği için üretilen mikrofiber bezler bulunmaktadır. Bu bezler hem camlarınızın çizilmemesini, hem de yüzeyde tüy kalmamasını sağlamaktadır. Bu nedenle tertemiz camlara sahip olmak için öncelikle mikrofiber cam bezlerinden edinilmelidir.

Camsil Out Silikon İn

Cam temizliği dendiğinde akla ilk gelen temizlik ürünü kuşkusuz camsil olmaktadır. Ancak daha kalıcı ve ışıltılı bir temizlik için artık silikonlu temizleyiciler bulunmaktadır. Bu temizleyiciler cam yüzeyine kirin ve tozun tutunmasını büyük ölçüde önlemektedir. Bu nedenle silikon içerikli cam temizleme malzemeleri tercih edilmelidir.

Gazete Kağıdını Deneyin

Eğer camlarınızı acil temizlemeniz gerekiyor ise ve yeterli materyaliniz yok ise gazete kağıdı yardımınıza koşacaktır. Gazete kağıdı iz bırakmayan yapısı sayesinde tertemiz camlara sahip olmanızı sağlar. Bunun için gerekli olan biraz deterjan ve bunu uygulamak için sprey şişesi olacaktır. Camlarınıza sıktığınız deterjanı vakit kaybetmeden gazete kağıdı ile silin ve ışıldayan camlarınızın keyfini sürün.

Kurulamak İçin Beklemeyin

Cam yüzeyi hızlı kurumaya elverişli olduğu için çok çabuk iz kalmaktadır. Bu izleri yok etmenin en önemli püf noktası ise hızlı davranmaktır. Cam yüzeyine sıktığınız ya da sürdüğünüz deterjan kurumadan, saniyeler içinde silinerek alınmalıdır. Böylece camlarınızın her zamankinden daha parlak ve izsiz olmasını sağlayabilirsiniz.

Yüksek Bulunan Cam Temizliği İçin Bunu Deneyin

Cam Temizliğinin Püf Noktaları hayat kurtarıyor, eğer camlarınız ulaşabileceğiniz noktadan daha yüksekte ise merdiven ve sandalye kullanmanız tehlikeli olacaktır. Bunun yerine bir sopanın ucuna bez bağlayıp silmeniz daha sağlıklıdır. Eğer bu şekilde etkin bir temizlik yapamadığınızı düşünüyorsanız internetten de kolayca edinebileceğiniz uzun temizleme materyallerinden edinebilirsiniz.

Bu Lekeler İçin Jilet Kullanın

Özellikle de tadilat sonrasında yapılacak olan cam temizliği daha çok uğraş gerektirmektedir. Camlara yapışan çimento, silikon, alçı ve çamur lekelerinin çıkarılması hayli zordur. Ancak bu lekeler için kullanabileceğiniz bir jilet işinizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. Ancak bunu yaparken fazla baskı uygulamanız camlarınızın kalıcı olarak çizilmesin sebep olabilir.

Çizik Camlar İçin Bunları Deneyin

Zamanla çizilen camlarınızdan kurtulmanın tek yolu yenileri ile değiştirmek değildir. Artık mucizevi 2 ürün ile çiziklerden kurtulabilirsiniz. Bunlardan ilki her evde bulunan diş macunu, diğeri ise marketlerden ya da internetten kolayca bulabileceğiniz pasta ciladır. Çiziklerin üzerine uyguladığınız bu malzemeleri hafifçe parmağınızın ucu ile ovalayın. Ardından temiz bir bez yardımı ile silin ve sonucu görün.

 

Bu Malzemeler İle Pırıl Pırıl Camlar

Pırıl pırıl camlara sahip olmak için pahalı temizleyicilere servet ödemek durumunda değilsiniz. Bulaşık deterjanı ya da Arap sabunu gibi klasik temizleyiciler ile de temiz ve ışıldayan camlara sahip olabilirsiniz. Özellikle de yoğun kirli camlar için uygulayacağınız bulaşık deterjanı camlarınızdaki tüm kir ve tozu yok edecektir. Yine temizleme kovasına ekleyeceğiniz bir çorba kaşığı Arap sabunu ile kirlerinden arınmış camlara sahip olmak mümkündür.

Sirke İle Doğal Cam Temizliği

Temizlik alanında sıkça kullanılan sirke, cam temizliğinde de çığır aşıyor. Özellikle de parlatma özelliği bulunan beyaz sirke ile uzun süre kalıcı cam temizliği sağlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey bir sprey şişesine su ve birkaç damla beyaz sirke eklemektir. Ancak sıktığınız bu suyu toz bırakmayan bir bez ya da gazete kağıdı ile kurulamalısınız. Ayrıca bu karışımı aynalarınız ve ahşap mobilyalarınız için de rahatlıkla kullanabilirsiniz.


whatsapp